Друкуюча техніка

Як почистити ноутбук від пилу

Як почистити ноутбук від пилу? Це питання, яке часто виникає у користувачів електронних пристроїв. Інколи ми помічаємо, що комп’ютер починає сильно нагріватися під час роботи, шуміти та навіть автоматично вимикатися. Це може свідчити про засмічення системи охолодження. Також часто порох та частинки бруду потрапляють у usb-входи та під клавіші, що заважає нормальній роботі пристрою. Вихід із цієї ситуації один ― потрібно почистити ноутбук від пилу вдома.

Інструменти для чищення

Самостійна чистка ноутбука від пилу неможлива без певного набору інструментів для чищення. В перелік потрібних речей входить:

  • мікрофіброва ганчірка;
  • ватні палички;
  • зубочистка;
  • викрутки різних розмірів і конфігурацій (зірки і хрестики);
  • балончик зі стисненим повітрям;
  • засіб для чищення екранів;
  • піна для чищення поверхонь електронних приладів;
  • ручний порохотяг з функцією видування;
  • пензлик із жорстким ворсом;
  • антистатичні рукавички.

Протирання клавіатурі ноутбука.

Чистка ноутбука без розбирання

Якщо Ви плануєте усунути пил та забруднення лише зовні комп’ютера, слід дотримуватися визначеної послідовності дій. У іншому випадку Ви можете пошкодити певні елементи пристрою або ж робити одну і ту саму роботу двічі. 

Послідовність дій

Очищення ноутбука завжди починається із протирання екрана і закінчується витиранням корпусу. Зверніть увагу, ноутбук повинен бути вимкнений. Отже, правильна послідовність дій:

  1. Легко очистьте поверхневий пил з екрану тканиною з мікрофібри, попередньо зволоживши її відповідним спреєм.
  2. Візьміть ноутбук в руки, стискаючи його з обох боків. Переверніть пристрій та злегка струсіть, щоб пил та бруд з-під клавішів впав донизу.
  3. Зволожте м’яку частину ватної палички спреєм для чищення клавіш чи екрану. Легко протирайте простір між кнопками. Міняйте ватні палички за необхідності.
  4. Витріть клавіші спеціальною серветкою або мікрофіброю.
  5. Зволоженою спреєм для екрану ватною паличкою легко вичистьте входи для навушників та кабелів. За необхідності, витягніть шматки бруду зубочисткою.
  6. Здуйте сміття з вентиляційних входів: нахиліть банку зі стисненим повітрям так, щоб воно продувало порт і вентиляційний отвір. Ніколи не спрямовуйте повітря безпосередньо в порт або вентиляційний отвір. Це направить сміття всередину пристрою, де може пошкодити його деталі. 
  7. Ганчіркою з піною делікатно протріть корпус та тачпад ноутбука.

Чистка з розбиранням

Питання як почистити ноутбук від пилу в домашніх умовах всередині задають собі безліч користувачів. Усунення бруду у корпусі потребує особливої обережності і уважності. Для того, щоб розпочати очищення радіатора і кулера достатньо всього лише зняти кришку ноутбука. Перед тим як почистити ноутбук Aсус від пилу, рекомендуємо підготувати мобільний телефон, щоб кожен етап роботи  знімати на відео чи фотографувати. Це допоможе, коли Ви будете збирати деталі комп’ютера. 

Розбирання ноутбуку перед чисткою.

Послідовність дій

Якщо Вам потрібно чистити внутрішні деталі комп’ютера, дотримуйтесь цієї інструкції:

  1. Найперше, необхідно зняти задню кришку пристрою. Переверніть ноутбук так, щоб перед Вами була задня панель ноутбука.
  2. Далі потрібно дістатися до внутрішньої частини пристрою. Для цього достатньо викрутити гвинт, який утримує кришку. Слід викрутити гвинт відповідною викруткою. Обережно відкладіть панель у бік, а гвинти складайте у невелику коробочку.
  3. Знявши панель, Ви побачите всі деталі комп’ютера всередині корпусу і отримаєте доступ до системи охолодження. Вдягніть рукавички.
  4. Від’єднайте шлейф кулера від материнської плати. Пензликом акуратно очистьте роз’єми від пилу.
  5. Візьміть балон із повітрям і направляючи струмінь повітря від себе, потрібно добре продути порожнини між решіткою кулера. За необхідності можна також змести залишки бруду пензлем.
  6. Після того, як Ви очистили пристрій в домашніх умовах, необхідно обережно з’єднати кулер з материнською платою і прикріпити кришку.

Зверніть увагу, щоб почистити ноутбук від пилу HP чи пристрій іншої фірми, необхідно бути впевненим у своїх уміннях. Якщо Вам бракує досвіду, краще зверніться до професіоналів, особливо, якщо накопичилося багато пилу і всередині комп’ютер потребує додаткового механічного чищення.

Чистка ноутбука зсередини.

Як часто потрібно чистити ноутбук від пилу

Як часто потрібно чистити ноутбук залежить від інтенсивності його використання. Якщо пристрій працює щодня більше 5 годин, пил та бруд необхідно усувати раз у три місяці. Пам’ятайте, що кожен пристрій потребує регулярного чищення для нормального функціонування. Мінімальна частота з якого варто усувати пил з кулера складає півроку, тоді як зовнішня очистка потрібна кожного тижня.

Хочете детільніше дізнатись про ціни?

Ціни на заправку картриджів Ви можете уточнити, зв’язавшись з менеджерами «Форвард-прінт» або безпосередньо у майстра, який буде виконувати роботи.