Друкуюча техніка

Види друку та їхні переваги

Якщо ви задумали мистецький проект чи хочете додати індивідуальності своїм речам, варто ознайомитися з типами друку та їх призначеннями.

Струменевий друк

Струменевий друк – це тип комп’ютерного друку, який відтворює цифрове зображення, рухаючи крапельки чорнила на основі. Щоб надрукувати твори мистецтва для виставкових цілей або для продажу в Інтернеті, ви повинні мати можливість зробити це якісно. Чи можлива у вас з’явилася цікава ідея для друку на одязі – струменевий друк ваш варіант.

  • Найвища роздільна здатність друку з найбільшою кількістю чорнил – наприклад, роздільна здатність 2400 x 1200 dpi та використання від шести до десяти фарб.
  • Чорнила, що гарантують високу світлостійкість (ступінь, на який кольори не впливають світлом з часом) та архівну якість (постійність).

Для цього застосовується пристрій, який може друкувати на великому діапазоні матеріалів, включаючи бавовняну тканину, глянцевий фотопапір, атласний папір, матовий папір, полотно, плівку, вініл, текстиль тощо.

Струменевий друк.

Переваги струменевого друку:

  1. Відмінно підходить для друку фотографій та документів
  2. Краще поєднує кольори, ніж лазерний.
  3. Має низьку вартість запуску. Принтери дешевші за лазерні, а струменеві картриджі дешевші за картриджі з тонером.
  4. Струменеві принтери можуть друкувати на багатьох видах паперу, включаючи глянцевий фотопапір, текстуровані канцелярські товари та тканини.

Струменеві працюють тихіше, ніж матричні. Вони можуть друкувати більш дрібні та плавні деталі завдяки вищій роздільній здатності.  У порівнянні з такими технологіями, як сублімація барвника та лазерний друк, струменевий друк має переваги практично у відсутності часу на нагрівання та часто меншій вартості.

Лазерний друк

Лазерний друк перетворює цифрові зображення в друковані копії. Робочий механізм, що стоїть за лазерним принтером, такий самий, як і у копіювального апарата (з використанням процесу електрографії). Промінь створює зображення.

Користуючись плюсами і мінусами, користувачі можуть вирішити, що найкраще їм підходить.

Лазерний друк.

Переваги лазерного друку

  1. Призначений для друку великих обсягів. Може друкувати кілька сторінок без застрягань та інших проблем. 
  1. Лазерний промінь, який використовується, рухається дуже швидко, що робить процес друку більш швидким. У порівнянні зі струменевим або матричним принтером, лазерні принтери значно швидші. Особливо якщо вам потрібно надрукувати великі обсяги, тоді найкращим варіантом будуть лазерні принтери.  
  1. Незважаючи на те, що лазерний принтер є механічним пристроєм, вони більш надійні та довговічні. На відміну від чорнильних картриджів, тонери не висихають і не випаровуються. 

Хоча лазерний друк здатний створювати прості кольорові копії, він не може обробити високоякісні графічні зображення. Це робить їх не рекомендованими для друку фотографій та інших складних графічних матеріалів. Єдиним кращим варіантом тут є струменевий принтер.

 Твердочорнильний друк

Метод друку на твердих чорнилах не використовує систему на основі картриджів. Порівняно із струменевими та лазерними моделями, твердочорнильний друк утворює менше відходів. Крім того, на відміну від струменевих чорнил, тверді не використовують розчинники. Усунення цих хімічних речовин робить більш здоровим середовище.

Має дешеві експлуатаційні витрати, відмінне відтворення кольорів та екологічно чисті картриджі без упаковки, чорнильні принтери пропонують серйозну альтернативу для тих, кого не переконують струменеві та лазерні машини.

Твердочорнильний друк.

Переваги твердочорнильного друку

Окрім перерахованих вище переваг, що можна очікувати?

  1. Незважаючи на те, що чорнила для заміни твердих чорнильних принтерів є досить дорогими, високий вихід сторінки кожного картриджа з лишком компенсує цю порівняно високу ціну. 
  2. Якщо ви хочете мінімізувати негативний вплив, принтер із твердими чорнилами може бути саме тим типом друку, який ви шукаєте. Тверді чорнильні палички Xerox, що використовуються в кожному принтері, не постачаються з будь-якою іншою упаковкою, крім тієї, якою вони загорнуті, і після того, як вони вичерпані, немає порожніх місць для утилізації – це означає менш шкідливі відходи, що відправляються на звалище.
  3. Структурні струменеві принтери підходять для точного відтворення кольорів, твердочорнильний друк призначений для друку повнокольорових зображень. Завдяки таненню чорнила під час друку, це чудово підходить для отримання чітких кольорів під час друку фотографій та іншої графіки.

Якщо швидкість знаходиться у верхній частині списку побажань, то, можливо, ви захочете інший тип друку. Перш ніж принтери для твердих чорнил почнуть працювати, їм потрібен час, щоб нагрітись і розплавити тверді чорнильні палички у рідку форму. Це може вплинути на загальний час виконання проекту.

Матричний друк

Цей тип друку  – найдавніший та один із хороших прикладів комп’ютерного принтера, який друкує безпосереднім ударом змоченої чорнилом тканинної стрічки об папір. Подібно до механізму друку на друкарській машинці, головка принтера рухається вгору-вниз або рухається вперед-назад по папері. Вони називаються ударними принтерами, оскільки друк передбачає використання механічного тиску, коли штирі проти чорнильної стрічки б’ються об папір.

Відбитки можна виготовляти у різноманітних шрифтах та довільній графіці у вигляді крапок. Ці крапки створюються за допомогою крихітних металевих штифтів або проводів, що рухаються вперед-назад або вгору-вниз за допомогою сили крихітного електромагніту або соленоїда. Головка принтера безперервно рухається і друкує лише один вертикальний текстовий рядок одночасно.

Матричний друк.

 

Переваги матричного друку

  1. Витрати на друк найнижчі порівняно з іншими принтерами.
  2. Роздруківка поступово зникає, а не раптово зупиняється. Тому ви маєте достатньо часу, щоб змінити стрічку.
  3. Вартість обслуговування низька порівняно з іншими принтерами.

Проте вихід не з високою роздільною здатністю. Кольоровий друк обмежений, а швидкість друку також менша. Тому якість роздруківки загалом не дуже хороша. 

Будемо раді, якщо ця стаття допоможе зрозуміти як вибрати тип друк в залежності від проекту та ваших цілей.

Хочете детільніше дізнатись про ціни?

Ціни на заправку картриджів Ви можете уточнити, зв’язавшись з менеджерами «Форвард-прінт» або безпосередньо у майстра, який буде виконувати роботи.