Друкуюча техніка

Чому не друкує принтер після заправки картриджа?

Часом буває, що потрібно щось надрукувати, а принтер не працює. Зазвичай у першу чергу ми перевіряємо картридж – чи достатньо там чорнил. Якщо вони закінчилися, то заправляємо чи вставляємо новий, а потім пробуємо надрукувати знову. Та що робити, якщо принтер не друкує після заправки картриджа чи якісь друку – погана? 

Передусім потрібно з’ясувати причину. Якщо ви знатимете її, то буде простіше усунути несправність. Дізнайтеся, чому принтер може не друкувати навіть тоді, коли у картриджі достатньо чорнил.

Причини, чому не друкує принтер

Одні з найбільш поширених причин:

  • Пересохли чорнила

Ви впевнені, що в картриджі пересохли чорнила? Тоді замочіть їх на декілька хвилин у спирті чи воді кімнатної температури. Коли здійсните промивання, залийте у сопла нові чорнила й перевірте, як вони друкують. Часом потрібно декілька разів очистити картридж чи увімкнути режим глибокої чистки. 

Таке часто буває, якщо ви протягом декількох місяців не користувалися принтером – і він стоїть без роботи. Зазвичай це спостерігається у струменевих моделей, які потрібно заправляти рідкими чорнилами. Бажано користуватися принтером раз на кілька днів або хоча б на тиждень. Також раз на місяць намагайтеся вирівнювати сопла картриджа й очищувати головку для друку. Це легко зробити через спеціальне програмне забезпечення для принтера. Просто виберіть в меню потрібну вкладку – і проведіть процес очищення.

  • Неправильно встановлений картридж або драйвер

Це ще одна причина, чому не друкує принтер після заправки картриджа. Спробуйте наново встановити програмне забезпечення, яке призначене для роботи конкретного пристрою. Також можна дістати картридж і поставити його знову належним чином. Перевірте, як встановлений картридж: між контактами нічого немає бути. Помістіть його у гніздо, видаливши зайві предмети. 

Чому не друкує принтер.

  • Наявність особливого чіпа на картриджі

Він потрібен для того, щоб рахувати, скільки принтер робить роздруківок. Після певної кількості чіп блокує можливість друку. У такому випадку потрібно обнулити лічильник і зробити перепрошивку принтера. Це повинно розв’язати проблему й вберегти від неї у майбутньому. У деяких моделей від Xerox і Samsung є прошивки мікропрограмного забезпечення, завдяки яким можна вставляти картридж без чіпа. Там автоматично обнуляється лічильник, коли ви вимикаєте принтер.

Найкраще звернутися до майстра, який спеціалізується на обслуговуванні саме вашої техніки. Для такої процедури потрібні відповідні знання, а при самостійному втручанні є значний ризик пошкодити пристрій. Сервісний центр «Ф-прінт» працює з різною оргтехнікою, тож ви можете звернутися туди за фаховою діагностикою та консультацією.

  • Пошкодження фотобарабана чи ракеля

Це може викликати появу смуг на листочку з друком. Якщо вони розташовані вертикально, спробуйте прочистити відсік, де зберігається відпрацьований порошок. Ймовірно, пошкоджений ракель або фотобарабан. Наприклад, застрягла скріпка чи й із часом зовсім зносилися деталі. Часом можна спостерігати горизонтальні смужки, які рівномірно повторюються. Це також може свідчити про зношеність фотобарабана чи наявність механічних пошкоджень. Іноді це наслідок того, що порушилися контакти магнітного вала.

Не поспішайте одразу проводити якісь маніпуляції з картриджем – діставати його, перепрошивати чи розбирати. Спершу переконайтеся, що USB-вхід і кабель, яким пристрій приєднується до комп’ютера, справні. Бо часто принтер не друкує саме через це. Дізнайтеся, як вирішити несправності, щоби пристрій почав друкувати.

Вирішення несправностей, через які принтер не друкує

Після друку виходять бліді відбитки? Спершу варто налаштувати сам принтер, та якщо це нічого не змінить, переконайтеся, що картридж сумісний із вашою моделлю пристрою. Далі потрібно перевірити головні деталі, які можуть вийти з ладу й створити блідий ефект на роздруківках. Подивіться на стан магнітного валу, ракеля, фото барабана й дозуючого леза. Якщо виявите якісь пошкодження й проблеми, потрібно замінити деталі.

Вирішення несправностей, через які принтер не друкує.

Можливо, не друкує принтер через те, що картридж уже вичерпав свої ресурси. Тоді краще придбати йому заміну та поставити у пристрій. Буває таке, що навіть це рішення не спрацьовує. Якщо ви вже перепробували всі рекомендації, наведені вище, найкраще звернутися до сервісного центру. Спеціалісти «Ф-прінт» займаються обслуговуванням різної оргтехніки й зможуть якісно провести діагностику. Вони з’ясують, чи у принтера сталися якісь технічні неполадки, чи це збій програми. Фахівець із досвідом швидко визначить, із якою саме проблемою має справу, та зможе належним чином її усунути. 

Звертайтеся до сервісного центру «Ф-прінт» за діагностикою, заправкою картриджів та ремонтом принтерів – і отримайте гарантію на виконані роботи. Вас також проконсультують і розкажуть, як правильно експлуатувати пристрій, щоб він працював довго та ефективно. За потреби спеціалісти відновлять витратні матеріали чи нададуть нові високої якості й недорого. Так принтер знову добре працюватиме, а ви зможете успішно ним користуватися протягом довгого часу.

Хочете детільніше дізнатись про ціни?

Ціни на заправку картриджів Ви можете уточнити, зв’язавшись з менеджерами «Форвард-прінт» або безпосередньо у майстра, який буде виконувати роботи.